Undervisningsforløb

Ifølge færdselsstyrelsens undervisningsplan for køreuddannelse til personbil skal indholdet af undevisningens som minimun omfatte følgende lektioner.

4 lektioner på manøvrebane
Dette forgår på kørelærernes manøvrebane i Grenaa. Her vil du for første gang under trygge forhold sidde bag rattet i en bil. Du får selvfølgelig den hjælp og vejledning der er nødvendig. Men det er hensigten at du i videst muligt omfang selv kører bilen og dermed mærker at du selv kan gennemføre de forskellige manøvre på banen.

29 teorilektioner
Teoriundervisningen forgår i nyrenoverede og topmoderne lokaler på Østergade 36 i Grenaa. For at sikre at holdene ikke bliver for store, starter vi hold med korte intervaller (ofte 6 til 9 deltagere). Vi tror på at små hold giver mere tid til den enkelte og dermed en bedre indlæring. Desuden giver det bedre mulighed for at planlægge undervisningen på tidspunkter som passer dig bedst.

16 kørelektioner
De praktiske kørelektioner foregår i en VW Golf og følger naturligvis færdselsstyrelsens undervisningsplan, hvor du hele tiden bliver ledt fra en lettere til en sværere øvelse.

4 lektioner køreteknisk anlæg
I slutningen af forløbet skal du på et køreteknisk anlæg hvor du skal udføre forskellige køreteknisk manøvre under skiftende vejforhold.

Dette forgår på Ring Djursland, der er et af Danmarks bedste køretekniske anlæg.

Du skal fremskaffe lægeattest (max 3 måneder gl.), foto + betale prøvegebyr til politiet.

For trailer-kørekort gælder
Reglerne for stort trailerkørekort kan godt virke indviklede, men som hovedregel må du altid køre med en trailer på max 750 kg tilladt totalvægt efter en personbil.